Werken met de FARE: risicotaxatie, behandelplannen en evaluatie

Hoe gebruik je de FARE in de praktijk? Dit overzicht biedt toegang tot de handleiding, het scoreblad en allerlei andere handige links om met de FARE aan de slag te gaan.

work, train, factory-1816261.jpg

Hoe werkt de FARE?

Bekijk dit filmpje met een uitleg over hoe je de FARE gebruikt. Via de Forensische Leerlijn kun je ook oefenen met het gebruik van de FARE.

FARE V1

De eerste versie van de FARE is de FARE V1. Hieronder staan de links naar documenten die je nodig hebt om deze versie te gebruiken.

FARE V2

De tweede en meest recente versie van de FARE is de FARE V2. Hieronder staan de links naar documenten die je nodig hebt om deze versie te gebruiken.

De FARE Spin

We hebben een zelfscore app, de ‘ FARE Spin’, speciaal voor cliënten ontwikkeld. Het is een app waar cliënten hun eigen dynamische risicofactoren kunnen beoordelen. Het zijn de elf FARE items in begrijpelijke taal. De uitkomsten/verandering in risicofactoren worden gevisualiseerd in een zogenaamde spin. En via vlaggen kunnen zij aangeven waar zij hulp bij willen van de behandelaar. Wil je meer weten hoe de FARE-Spin werkt, bekijk dan dit filmpje

Het Risk-Need-Responsivity (RNR) model

Het RNR-model is het meest leidende model in het forensische veld om tot een effectieve behandeling te komen. Wil je meer weten over het RNR-model bekijk dan dit filmpje

 

 

Fivoor
Kairos